Download as PDF
Het inrichten van het Dashboard
Sommige functionaliteiten in dit artikel zijn niet beschikbaar in jouw omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Het maken van de juiste beslissing is niet altijd even makkelijk, vandaar dat wij jou daar graag bij helpen. Er is namelijk een enorme hoeveelheid aan management informatie in XPS doordat veel van de bedrijfsprocessen worden afgehandeld door onze software. Om al deze informatie inzichtelijk te maken hebben wij sinds kort het 'Dashboard' toegevoegd. Hiermee heb je altijd snel en inzichtelijk een goed overzicht in je kengetallen en andere resultaten. Je vind het dashboard in XPS onder het 'Desktop', eenmaal daar aangekomen hoef je alleen maar in de instellingen aan te geven welke widgets jij wilt zien op het dashboard. Om naar het dashboard te gaan klik je op Menu > Desktop > Dashboard

 

Het aanmaken en beheren van het Dashboard 

Eenmaal aangekomen op het dashboard zie je de eerste keer het volgende scherm:

 

 

 

Als je vervolgens op 'Widgets toevoegen' klikt verschijnt de volgende pop-up:

 

 

 

Je kunt hier de widgets toevoegen die jij wilt zien op je dashboard. Als je op de knop toevoegen drukt wordt de knop geel. Je moet vervolgens naar beneden scrollen om op opslaan te drukken en de widgets officieel toevoegen aan het dashboard. Zoals je ziet is het mogelijk om widgets dubbel toe te voegen, zo kun je bijvoorbeeld verschillende periodes of afdelingen weergeven.

 

Als je op opslaan hebt gedrukt zal het systeem de gegevens analyseren en vervolgens in de widgets weergeven.

 

 

 

Zoals je ziet zijn de gegevens verschenen op het dashboard. Nu kun je het verder personaliseren aan de hand van jouw voorkeur. Zo kun je door op 'Instellingen' te klikken het dashboard verder aanpassen. We beginnen met het verplaatsen en vergroten.

 

 

 

 Door op verplaatsen te klikken zie je de widgets ineens als volgt:

 

 

Door op het volgende icoon te klikken kun je de omvang van de widget instellen:

Dit kan in de volgende formaten: 1x1, 1x2, 1x3, 2x3

 

Daarnaast kun je door op het kruis te drukken de widget verwijderen. Als je per ongeluk een foutje maakt kun je deze gewoon weer toevoegen via instellingen > widgets toevoegen.

 LET OP: Als je de grote van een widget veranderd en op toepassen klikt moet je de pagina altijd even herladen. Dit doe je op windows met f5 en op een Mac met appeltje+r

 

 

De instellingen van de widget beheren

Je kunt de instellingen van een widget ook aanpassen. Dit doe je door op het blauwe tandwiel rechtsboven in de widget te klikken. 

 

In de instellingen kun je vervolgens een naam geven aan de widget en de periode aanpassen om zodoende je dashboard echt helemaal te optimaliseren naar jouw wens.

 

 

 

Werken met meerdere dashboards

Als jij werkt met verschillende afdelingen of graag verschil wilt maken tussen bijvoorbeeld financiële widgets en HR widgets kun je ook gebruik maken van meerdere dashboards. Dit doe je door te klikken in de instellingen op "Dashboards beheren" er opent zich vervolgens het volgende scherm:

 

 

Eenmaal de naam van het dashboard aangepast en de tweede gemaakt zul je zien dat het Dashboard er als volgt uitziet:

 

Op deze manier kun je dus gemakkelijk meerdere dashboards maken om zodoende het overzicht gemakkelijk te bewaren.

 

 

Dashboards filteren 

Om het helemaal gemakkelijk te maken is het ook mogelijk om het dashboard in een keer aan te passen naar jouw wensen. Dit doe je door weer op instellingen te klikken en de filters beheren optie te gebruiken. Er verschijnt weer een pop-up waarin je net zoals bij het beheren van de instellingen van de widget de omschrijving en periode kan aanpassen per widget. Daarnaast kan je helemaal bovenaan dit scherm onder 'Globaal' alle widgets van dit specifieke dashboard de periode aanpassen of koppelen aan de specifieke afdeling waar jij gegevens van wilt zien.

 

 

 

Mocht je graag een specifieke dashboard widget willen hebben die er nog niet tussen staat stuur ons dan een E-mail